Londra’ya ilk Müslüman Belediye Reisi ..

    Dünya Başkentine Belediye Başkanı

5 Mayıs’ta  İngiltere’de Yerel İdare Seçimleri yapılıyor. Kuşkuya yer yok ki en önemli seçim bölgesi  Londra Büyükşehir. Londra ‘da seçim sonucu İngiltere’yi olduğu kadar Avrupa’yı ve Dünyanın çok büyük bir bölümünü ilgilendiriyor. Dünya’da Süper liberalizmin temsilcisi Muhafazakar Parti iktidarı altındaki İngiltere’nin Başkenti Londra’da Sosyal-Demokratik bir seçim manifestosu ile yola çıkan İşçi Partisi adayı Sadık Khan’ın alacağı sonuç merakla bekleniyor.Belediye evlerinde büyümüş,ucuz tren ve otobüslerle okula gidip gelmiş, devlet okullarında ve üniversitelerinde okumuş bir işadamı Sadık Khan. Seçim Manifestosunda ‘Kaybetmek üzere olduğumuz bu değerler için mücadele edeceğim. Londra genç öğrencilerin,işçilerin,tüm halkın güven ve rahat içinde yaşayacakları bir kent olacak yeniden’ diyerek başladığı Seçim çalışmaları dönemini en yakın rakibi Muhafazakar Parti adayının 12 Puan önünde tamamladı. Yarın büyük bir sürpriz olmazsa Sadık Khan, Londra’nın ilk Müslüman Belediye Başkanı olarak kentin yönetimine geliyor.

   Sadık Khan’ın rakibi Kim ?

Londra’ya bir Müslüman adayın Belediye Başkanı seçilmesini önlemek Muhafazakar Parti ve İngiltere’deki güçlü Yahudi Lobisinin seçim çalışmalarını yönlendiren dürtü oldu. Başta BBC olmak üzere medyanın çok büyük bir bölümünün katıldığı İşçi Partisi, Başkan Jeremy Corbyn, Eski Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone aleyhinde yürütülen ‘uydurma’ Yahudi düşmanlığı kampanyası seçimin son gününde doğrudan  doğruya İşçi Partisi adayı Sadık Khan aleyhinde Müslüman karşıtı bir linç hareketine dönüştü. Seçim kampanyasının son günü olan 4 Mayıs günü BBC ve Medya önünde İşçi Partisi aleyhinde konuşturulan Londra’daki Yahudi Toplumunun Başhahamı Efraim Mirvis; ‘İşçi Partisi lideri Jermy Corbyn ve liderlerini anti semitism ile suçladı.

5 Mayıs günü yapılacak Belediye seçimlerinde Londra Büyükşehir Başkanlığı için aday gösterilen Sadık Khan,aleyhdeki çok yoğun medya kampanyasına karşın son gün yapılan kamuoyu anketlerinde rakibi Muhafazakar Zac Goldsmith’in 12 Puan önünde gösterildi. Herşey Londra’da bir ilkin gerçekleşeceğini ve bu kente bir Müslüman’ın Belediye Başkanı olabileceğini gösteriyor.

LondraPosta- Londra

 

a-Londra